Kdaj in kako oditi

February 15, 2018

Vsi smo bili enkrat majhni, nebogljeni. Nato smo začeli raziskovati svet okrog sebe in hitro zrasli v najstnike/ce. Takrat smo začeli malce drugače gledati na svet. Nekateri podobni svojim staršem, drugi pa popolnoma drugačni, z drugačnim mišljenjem. Z leti odraščamo ampak kdaj se zgodi tisti "preskok" in kako, je vedno vprašanje. 

Ali so naša last? Ali so nam, glede na to,da smo jih toliko let vzgajali, hranili, oblačili, ... dolžni biti z nami in skrbeti za nas? Moj odgovor je NE!

Otroka dobimo h nam v varstvo za kratek čas ( nekaj let) in ta čas je namenjen temu, da mu pomagamo odrasti v pogumno, samostojno in pozitivno osebo.

Otroci so del nas, vendar niso naša last. Naša last so hiša, avto, računalnik, nikakor pa ne otrok. Otrok mora vedeti, da nas ima vedno zraven, ko nas potrebuje, vedeti pa mora tudi, da se mora sam potruditi za dosego ciljev in sam ustvarjati naprej, svojo družino. 

Kdaj bo odšel? To je pa vprašanje za vsakega posameznika. Najbrž takrat, ko bo čutil, da je sposoben sam skozi življenje.

 

 

Na spodnjih fotografijah mamica Kaja in punčka Lia. Mamica, kateri je hči polepšala silvestrovanje z njenim prihodom na svet. 

 

 

 

 

 

 

 

K.

Please reload

Recent Posts

April 15, 2019

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

©2017 by Cool kingdom. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now