Pri zdravniku

March 10, 2018

Končno sem prišla na vrsto. Medicinska sestra me vpraša, da kaj je narobe. Odgovorim ji, da sem začutila bulico na vratu in da me zanima kaj to je, saj me nič ne boli, glede na prebrano, pa sem se ustrašila, da ni kaj hudega.

Sestra me prijazno sprejme in že sedim v ordinaciji. Spet razložim zakaj sem prišla. Zdravnica najprej na daleč pogleda, potem pa tudi končno potipa to, kar sem pol ure razlagala. Ni minilo 10 sekund, se vsede. "To je malce otečena bezgavka" reče in ni nič hudega. Povem ji, da sem prestrašena, da ni kaj hujšega, saj sem prebrala veliko na spletu kaj se lahko zgodi zaradi ene majne bezgavke. Kot da nisem kaj omenila, me sprašuje, če me kaj drugega boli, ali se je kaj spremenilo na telesu itd.

Od majhnega imam probleme s hrbtom, imam skoliozo in zaradi tega velike probleme z bolečinami. Pojavljajo se mi vozli na hrbtu in to vpliva tudi na moj vrat ter glavo, saj mi povzroča bolečine. Predpiše mi tablete Naklofen za bolečine ter tablete Sirdalud, ki naj bi mehčale mišice oz. nekaj takega. Malo zamišljena sem bila zakaj nekaj mi bo to pomagalo pri bezgavki. Mogoče meni, da je to posledica zategnjenih mišic in problemov s hrbtom?

Glede na to, da me je bilo tako strah, kar je bilo vidno tudi na mojem obrazu, me je poslala še v laboratorij na odvzem krvi. Zmenili sva se, da pridem čez en teden nazaj na pregled, v tem času pa naj pijem Naklofen 2x na dan, Sirdalud pa 1x. 

Ko sem zapustila ordinacijo nisem bila nič bolj mirna. V strahu sem bila, saj se mi ta pregled ni zdel popolnoma nič temeljit in je zgledalo kot da bi prišla tja zaradi tega, ker mi "teče iz nosu".

Odpravim se v lekarno in prijazna farmacevtka mi razloži zakaj se katere tablete uporabljajo in kako. Pove, da naj tablete Sirdalud popijem zvečer, saj je možno, da bom po njih zaspana in naj v primeru, da ponoči vstanem iz postelje, vstanem zelo počasi, saj so mišice "švoh" in me lahko tudi sesede na tla. Ok, kaj!? Me lahko še bolj kdo prestraši? A sedaj bom še po tleh padla sredi noči? H zdravniku, sem pa šla z namenom, da mi pojasni vzrok povečane bezgavke? 

Počasi se odpravim proti domu...

Po poti kličem zdravnico, da mi pove izvide krvi. Bili so super, naj ne skrbim, da se vidimo v četrtek. 

Ok, najprej dvakrat zadiham in pomislim: če so izvidi v redu, potem nimam kaj skrbet. 

Dan se je prevesil v večer in jaz še vedno razmišljam o tem. Spet začnem tipkati v brskalnik vse možne stvari in seveda piše, da kljub temu da je kri v redu, je lahko nekaj narobe. To me je tako potolklo na tla, da nisem vedela kaj naj sama s seboj. Lahko rečem, da sem padla v pravo depresijo.

Kaj narediti? Imam otroka, imam družino, jaz pa v nevednosti čakam in čakam. Moje misli so bile že tako daleč, da sem brala o kemoterapijah in stvareh, ki jih bolezen lahko "ponudi". 

Dnevi so se vlekli in vlekli...

 

Se nadaljuje.

 

 

 

K.

Please reload

Recent Posts

April 15, 2019

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

©2017 by Cool kingdom. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now