Kakšni so izvidi

March 13, 2018

Vstopim v ordinacijo. Waw! Bilo je vse tako urejeno, novo, umirjeno. Daleč drugačna je bila od naših zdravstvenih domov. 

Sestra me pospremi h zdravniku, kjer me pripravi na UZ vratu. Uležem se na mizo, pod hrbet mi podstavi blazino in čakam. Zdravnik še nekaj tipka na računalniku, potem pa pristopi. 

Spet razlagam kakšne težave me mučijo. To je najbrž že v petdeseto. 

Potipa vrat in mi reče naj pokažem kje točno se nahaja bulica. Z ultrazvokom se sprehaja po vratu in gleda v ekran, zraven pa še nekaj govori sestri, ki je tipkala na računalniku. Nič nisem razumela. Čakam in čakam, da mi bo kaj pojasnil. 

"Ali je kaj narobe?" mi reče. 

"Samo strah me je" odgovorim.

"Česa pa? Bomo vse natačno pregledali".

 

Začel je pojasnjevati kakšna je naloga bezgavk v telesu.

Naloga bezgavk je, da prečistijo limfo, ki teče skoznje. So kot obrambni jezovi, ki zadržujejo in uničujejo mikrobe. 

Previdno poslušam kaj govori in se poskušam čimbolj skoncentrirati in pomiriti. 

Pregledal mi je celoten vrat, še čeljusti. Imam občutek, da se je resnično potrudil pri svojem delu. 

Ker mi radovednost ni dala miru, ga vprašam, če je kaj narobe. 

In rezultat?

Ta bulica na vratu je veliko manjša od mojih ostalih bezgavk, ki so tipne in vidne. Zgleda velika, ker leži na mišici in imam zelo tanko kožo zato sem jo tudi hitro zatipala. Njegove besede so bile: " Na vratu imate še veliko drugih večjih bezgavk, nevem zakaj vas skrbi tale". Pokazal mi je in res, imam ogromno vidnih in tipnih  bezgavk vendar imam jih že od vedno. Kot otrok sem imela veliko težav z anginami in bolečim grlom, še danes jih imam. In te bezgavke so posledica tega. 

 

Bezgavka na vratu, ki me je skrbela, se je povečala nedolgo nazaj in ker je podolgovate oblike (kot tudi vse ostale povečane bezgavke) ni nevarna! Tako srečna kot sem bila ta trenutek! Nekaj je naredilo v meni : "KLIK" in pozabila sem na vse slabe stvari, ki so se podile po moji glavi več kot teden dni.

 

Vprašal me je tudi, če sem si v zadnjem času nanesla na lasišče kaj, kar mi ni odgovarjalo. Res sem si dobre tri dni preden sem zatipala bulico barvala lase. In tokrat se mi je prvič zgodilo, da sem po 10ih minutah barve na laseh, trpela od bolečin in peklo me je kot še nikoli. Zdržala sem cele pol ure, saj nisem hotela biti barvana kot papagaj. Ves ta čas sem trpela v bolečinah ampak kdo bi pomislil, da se lahko kaj zgodi. Še 2 dni po barvanju me je bolelo, srbelo, peklo. Še bolj, če sem se dotaknila. Tako sem prišla do zaključka, kaj se je zares zgodilo in zakaj mi je nastala bulica.

Telo se je branilo pred nevarnimi snovmi, ki sem jih sama nanesla nase. 

Naj povem, da sem to barvo že uporabila in nikoli imela problemov. Sedaj pa se mi je prvič zgodilo kaj takega. 

Dovolj, da ne bom nikoli več posegla po tem. Nikoli več!

 

Hvala Medicinskemu centru Šinigoj, ki me je "rešil" pred "depresijo in sekiranjem" kaj bo z menoj. 

 

 

Če imate kakršnekoli težave in vam zdravniki ne morejo pomagati oz. so predolge čakalne dobe, ne čakajte. Res je treba sežti v denarnico ampak raje prej kot prepozno. Včasih nas stres, sekiranje, strah pripelje do še kakšne druge bolezni.

 

Najprej zdravje, potem vse drugo!

 

 

K.

Please reload

Recent Posts

April 15, 2019

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

©2017 by Cool kingdom. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now