Kakšna pa sem!?

April 3, 2018

...EDINSTVENA!

 

Mnogo mamic, je po porodu nezadovoljnih z njihovim izgledom. Nosečnost in porod, spremenita naše telo, razmišljanje in še marsikaj drugega. Na nekatere vpliva bolj, na druge manj. 

Pravijo, da če si bil pred nosečnostjo v dobri formi in po njej nadaljuješ z rekreacijo in fizičnimi aktivnostimi, se telo prej vrne v prvotno ali še "boljše" stanje. 

 

Moja izkušnja je taka...

 

Pred nosečnostjo, sem se veliko ukvarjala s športom. Veliko sem tekla, se rolala, hodila na dolge sprehode s psom in še in še. Ko sem izvedela, da sem noseča, sem si zadala, da bom do zadnjega dne vztrajala, seveda toliko, kolikor mi bo telo dopustilo. In res, moja nosečnost, je potekala brez težav, tako sem še na dan poroda šla na zelo dolg sprehod in delala počepe v dnevni sobi. 

Telo je bilo enako kot prej, razen trebuščka. Nobene strije, ničesar. Na dan poroda, so se mi pojavile 3 na trebuhu. Pa tako sem se "pazila".

Vsak dan sem se mazala s kremo, bila aktivna, pa poglej ti!

Po porodu, sem počakala malce več kot 3 mesece, da sem začela spet bolj aktivno telovaditi, sprehodi pa so bili obvezni vsak dan, kljub mrazu.

Po pol leta, sem se vpisala v "bootcamp", kamor sem hodila približno tri mesece in moram reči, da sem bila zadovoljna. Malo sem se pazila kaj in koliko jem in tako se je telo začelo vračati na stare tire.

Sedaj, ko je mimo že več kot leto, je moje telo... kaj pa vem. Ostala mi je koža, ki se kar noče učvrstiti, ostale so mi strije. 

 

AMPAK!

 

Sem edinstvena. Vsi si nismo všeč, le kaj bi potem bilo na svetu?!

Mogoče nam je všeč telo, mimika, energija nekoga ampak nas zmoti nekaj drugega in nas to odvrne od človeka. 

Pomemben je tisti čar, ki se skriva v nas. Četudi je naše telo izklesano, še ne pomeni, da smo potem super človek. 

 

Zato mamice, bodite ponosne nase. Ponosne na to, kar ste dosegle. Donosile in rodile otroka, ki je vaš ponos. Strije, celulit, odvečna koža, malo maščobe na trebuhu in vse drugo, kar je vidno očem, se lahko skrije, če iz vas "sije sonce". Telovadimo lahko vsak dan, otroci pa se nam ne rojevajo vsak dan, zato še enkrat:

EDINSTVENA SI!

 

Na tej povezavi, si lahko ogledate in preberete tudi mojo zgodbo, ki sem jo že delila z vami. Punci projekta I am all (wo)men, sta se potrudili in naše zgodbe ter fotografije, strnili na spletno stran. 

 

 Foto: Nike Koležnik

 

 

 

K.

 

Please reload

Recent Posts

April 15, 2019

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

©2017 by Cool kingdom. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now