Priprave na poletje ali način življenja

May 13, 2018

Najbrž že sami veste, da nas pred poletjem, mediji zasuvajo z oglasi, ki nas vabijo na različne športne aktivnosti, z online vadbenimi programi itd. Zato, da bomo še pred poletjem fit in lepi za na plažo. Pa je vse to res potrebno? Vsekakor za tistega, ki nima lastne volje in potrebuje nekoga, da ga spodbuja in motivira. V kolikor pa se sami pri sebi zavedamo, kaj želimo doseči pa ne le pred poletjem, se lahko temu uspešno posvetimo tudi iz domačega okolja.

 

Ko začnemo s telovadbo in zdravo prehrano, vzemimo to kot način življenja, ne pa kot začasno rešitev.

 

Sama se spopadam s kilogrami, že odkar vem zase. Nisem ena tistih žensk, ki bi jedle in se ne redile. Vsak sladoled, se pozna na enem delu telesa, zato moram paziti kaj in koliko jem, v večini pa KAJ POČNEM.

 

Odkar ne živim v mestu, mi je vsak odhod tja "breme", saj kot veste gorivo ni zastonj. Za obisk fitnesa, pa je potrebno odšteti od 30€ naprej. 

 

Če si začetnik in vaj ne znaš pravilno izvajati, si lahko povzročiš več škode kot koristi. Zato, v kolikor želiš vaje izvajati sam doma, se najprej prepričaj kako se izvaja katera vaja. 

Pred leti sem obiskovala fitnes, ki se nahaja v Italiji, ob slovenski meji, kjer mi je za to usposobljeno osebje pokazalo kako naj vaje izvajam. Tako me ni strah, da se doma lahko na kakršnkoli način poškodujem.

 

Ko nekdo omeni, da živi zdravo, ga vsi zasujejo z očitki, češ da kaj si misli, da bo živel samo od zelenjave. Zdrava hrana ni samo zelenjava. Zdrava hrana je lahko vse, dokler je v mejah normale. Seveda pa vnos količin, ne vpliva na vse enako. 

 

Nisem nutricionist, nisem osebni trener in nimam nobenega pooblastila, da vam povem kaj je prav. V objavi, bom povedala, kako se jaz prehranjujem in kaj počnem, da se pripravim do boljše forme.

 

Nisem suha, nisem debela.

Imam celulit, strije in odvečno kožo, sem kot vse druge ženske.

 

Pravijo, da naj jemo 5x na dan v primernih količinah.

Kdorkoli je to napisal, ni imel otrok, službe, moža ali kakršnegakoli drugega dela. 😊 Sama bi jedla tudi 10x na dan, če bi lahko.

 

Če jemo večkrat v manjših količinah, nam to zapolni praznino in tako nimamo napadov lakote. 

Naše telo nekaterih hranilnih snovi ne more skladiščiti v velikih količinah. Lahko pa si jih zagotovimo dovolj, če si hrano razdelimo na manjše obroke čez ves dan.

Če smo lačni, smo razdražljivi in to vpliva na naše telo.

 

Strinjam se s tem, vendar žal nekako v tem načinu življenja, ki ga imamo in kar družba od nas zahteva, ni mogoče. Včasih ljudje, še na stranišče ne smejo, kje pa, da bi si še lahko privoščili ugriz v slastno jabolko.

 

Tako sem si sama oblikovala svoj način, ki koristi meni in mojemu telesu.

 

Ponavadi jem trikrat na dan.

Zjutraj, ko se zbudim, okrog 14. ure in okrog 19. ure. Če le ni drugih posebnosti.

Zjutraj pojem kar želim, ne izbiram in ne štejem kalorij. Ponavadi je to kakšno sadje, polnozrnati piškoti, kava, rogljiček, toast.

Kosilo je sestavljeno iz zelenjave in mesa kot tudi moj zadnji obrok.

Če sem vmes lačna, si privoščim riževe vaflje, sadje ali pa kozarec soka.

 

Pojem tudi čokolado, tortico, krof in vse drugo kar "redi" brez problema, takrat pa povečam mojo fizično aktivnost.

 

Mislim, da ljudje izberemo nepravilen pristop do hujšanja oz. do "zdravega načina življenja". Začnemo z dietami, ki trajajo en teden, dva, nato se spet vrnemo na stare tire. Med tem pa seveda se ne rekreiramo ampak samo čakamo, da se nam bo kje poznalo. 

 

Moj nasvet takim?

"Vstani s kavča in začni migat!"

 

Se nadaljuje...

 

 

 

K.

Please reload

Recent Posts

April 15, 2019

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

©2017 by Cool kingdom. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now