Zadovoljila bova naju, ne tebe.

May 22, 2018

Skoraj vsak teden, dobim enaka vprašanja. "Kdaj bosta naredila še enega otroka?" , "Kako bo, če bosta rojena preveč let narazen?", " Ne čakaj, potem ti bo žal!" ...

Nekaj časa sem odgovarjala z mirnim tonom, sedaj imam pa že čez glavo takšnih in podobnih vprašanj. A je mogoče kje napisano, da moramo imeti vsi VSAJ dva otroka? Ni! 

In običajno me to sprašujejo tisti, ki po tem, ko dobijo še enega otroka, komaj shajajo iz meseca v mesec, pomembno jim je samo to, da ima brata ali sestro. Kar slabo mi postane.

 

Kako naj enkrat za vselej razložim, da ne želiva še enega otroka? 

 

Že od začetka, sva odločena, da želiva enega in tega že imava. Če bi se v kakršnemkoli primeru zgodilo, da bi zanosila, bi ga obdržala in ga ravno tako sprejela. Vsekakor pa na tem ne nameravava delati.

 

Tudi sama, sem bila edinka. Ne, nisem imela vsega in nisem bila zasuta s pozornostjo.

Zelo je pomembno kako starši vplivamo na to.

 

Naj vam povem razloge, ki jih imajo drugi, da moram imeti še enega otroka.

 

1. Otrok ne bo osamljen in bo zmeraj imel družbo. 

Moj otrok ni osamljen in ne bo, če le sam ne bo tako želel. Brat ali sestra, ne predstavljata nekoga, ki bo 24 ur na dan zraven sorojenca in se z njim ukvarjal, kadar bo drugi želel. Včasih sta si brat in sestra tako različna, da nastane velik problem. In ta razlog ni zadosten za to, da imam še enega otroka. Družba otroku so starši, prijatelji, učiteljice in drugi ljudje, ne glede na družinsko vez.

 

2. Če ne bo imela brata ali sestre, bo razvajena.

Ja, kaj pa ti veš, kako vzgajava otroka? 

Poznam veliko ljudi, ki imajo po dva ali več otrok in so tako razvajeni, da je groza.

Če starša vesta kaj počneta in kaj morata narediti, da se otroka v večini ne razvadi, ne vidim nikakršnega problema, pa imaš enega ali pet otrok. 

Vedeti moramo, da vsega ne more imeti. Jasno je potrebno zastaviti pričakovanja in dejanja. 

Že od malega, je potrebno otroka vzgajati tako, da bo samostojen in da se bo zavedal, kaj je prav in kaj ni.

 

3. Če ne bo imela brata ali sestre, ne bo znala deliti stvari.

Otroka od malega učimo, KAJ LAHKO IN KAJ NE SME DELITI. 

Tudi sama, vsega ne delim z ostalimi in ravno tako učim tudi otroka. Dokler je stvar s katero želi rokovati nekdo drug, v moji lasti, bom sama odločala, kdo in ali bo sploh smel rokovati z njo.

 

Kakšni so pa moji razlogi? To nikogar ne zanima. Vsi vidijo samo ideal družine z dvema otrokoma. Nihče me ne vpraša ali bom sploh sposobna poskrbeti za dva otroka.

Nikogar ne zanima ali bova finančno zmogla. Nikogar ne zanima kaj želiva midva.

 

V materinstvu nadvse uživam. Seveda pridejo trenutki, ko bi najraje nekam pobegnila, vendar mojega življenja, ne zamenjam za nič na svetu. Mia, pa ga je z njenim prihodom dopolnila !

 

Vidiva se z njo, z najino hčerko, danes, jutri, čez 10 let. Mi trije smo popolni team!

 

Kot sem že omenila, nihče me ne vpraša kaj jaz želim in kakšni so moji razlogi. 

S prihodom drugega člana, se začne ponavljati zgodba, ki je bila v prvo nekaj novega, nekaj neznanega, vznemirljivega. Sama čutim, da ne bi bila sposobna dati obema otrokoma enako mero ljubezni. Nekako se nisem zmožna postaviti v to vlogo. Občutek imam, da bi bil eden od njiju na nek način zapostavljen. 

 

Finančno, smo trenutno v stanju, ko "lahko preživimo". Ko pomislim, da bi morala kupovati še za enega, mi zmanjka sredstev. Mogoče ne v prvih parih letih življenja. Kaj pa kasneje? Ko gresta otroka v šolo, ko potrebujeta obutev, obleko, izlete v šoli, dejavnosti... Raje vidim, da dam kar imam Mii in to " kar ostane ", porabim za  skupaj preživeti čas. 

 

Rada imam naša druženja in si ne predstavljam, da bi bil v našem življenju še nekdo. Mogoče zveni sebično, grdo, ... To čutim in ne razumem zakaj bi morala dati življenje nekomu, ki bi lahko zaradi mene trpel. 

 

Sigurno me bo kdo grdo gledal in si mislil kako neumna sem. Ti kar daj. Jaz vem, da delam dobro sebi in moji družini. Saj je zmeraj čas za otroka, ti kar pogumno, če imaš tako željo.

 

Veliko je parov, ki se trudijo z zanositvijo in o njej ne duha ne sluha. Ne morem si predstavljati kako šele oni trpijo ob takšnih in podobnih vprašanjih.

 

Če si želiš še otrok, me ne moti. Lahko imaš enega, dva, tri, deset. To je odločitev vsakega para posebej. Otroci so naše zlato. Jaz ga že imam.

 

 

 

 

 

K.

Please reload

Recent Posts

April 15, 2019

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

©2017 by Cool kingdom. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now