Na plažo z malčkom

June 21, 2018

Ko sem lani ležala na plaži, pod visokimi borovci, nisem niti razmišljala kako bom naslednje leto daleč proč od moje ljube brisače. Me razumete? Mogoče me bolj razumejo tisti, ki imajo majhne otroke.

 

Prejšnje leto, ko je imela Mia komaj dobrih 6 mesecev, smo se na plažo odpravili po kosilu, saj je imela takrat uvajanje goste hrane. Najlažje mi je bilo tako, da sem jo najprej nahranila, v avtu je zaspala in ko se je prebudila, smo bili že pri morju. Tako mi ni bilo potrebno s seboj vlačiti termusov s hrano in sem vzela samo kakšno sadje in piškote.

 

 

 

Lansko leto nismo šli na morje za več dni, saj se nam je bolj splačalo iti vsak ali vsak drugi vikend tako, da smo se še isti dan vrnili nazaj.. 

 

Letos je zgodba malce, oz. ZELO drugačna. Gospodična Mia je zrastla v nadvse živahno deklico, ki ni 5 sekund pri miru. Ves svet je njen in se ne pusti motiti. Igrače je ne zanimajo, jaz je ne zanimam, mogoče jo prepriča tata ali pa kakšen motor. 

V sredini junija, sva se sami odpravili do morja, na plažo, ki je odmaknjena od vrveža. Hotela sem videti kako bo, ali ji bo sploh všeč, ali se bo sprostila. Bilo je super, ni bilo preveč ljudi, Mia je v vodi uživala in se ni ozirala na okolico. Odlično!

Naslednjič, ko sva se odpravili h morju, je bilo spet super. Navdušena nad vodo, v središču pozornosti, uživala maksimalno. Seveda je vsake toliko tekla na sosedovo brisačo, se igrala z lopatko nekega fantka ali pa kričala ta-ta.

Igrače ji niso bile zanimive, bilo je pomembno, da smo v morju, da se škropimo z vodo in da jemo prigrizke, ki smo jih prinesli s seboj. Ničesar več ni potrebovala. Po štirih urah je omagala in najin dan na morju se je končal.

 

Tukaj je nekaj mojih nasvetov, kaj vzeti s seboj in kaj početi z malčkom na plaži.

 

IGRAČE

° Žoga, napihljiva ali navadna ... Z njo se lahko igramo v vodi , uporabna je tudi kot nekaj kar nas drži na vodi

° Kanglica, lopatka, grablje, otroci vedno uživajo, ko kopajo po mivki, kamnih

° Najljubša knjiga, da se otrok na plaži tudi umiri

 

Otrok na plaži ne potrebuje veliko igrač, tole zgoraj bo več kot dovolj.

 

OSEBNA HIGIENA IN PRIPOMOČKI

° Sončna krema ... Če je otrok občutljiv na sonce in nima še nobene podlage, je dobro, da ga namažemo z visokim faktorjem. Sama sicer nisem pristaš kupovanja vseh mogočih sončnih krem, ki jih vidimo v oglasih. Mia ima kremo iz DM-a, zname Babylove, faktor 50.

Mogoče je boljše, če se znajdemo in poiščemo kreme, ki so bolj naravne ali pa sami naredimo "domačo mešanico".

° Plavalne plenice ... Rešijo nas pred morebitnim kakcem v vodi. Mi smo kar nagci oz. v kopalkah. Če je že celo leto v plenicah, naj bo pa vsaj na morju ritka na zraku.

° Kapa ... Otroka zaščiti pred soncem. Super so klobučki, ki imajo zadaj pokrit še vrat.

° Obliži ... Otrok mimogrede stopi na kakšen oster predmet, kamen ali se poreže ob školjko. Obliž je zmeraj dobro imeti s seboj.

° Vrečka za odpadke ... S seboj imejte vedno vrečko, kamor lahko date olupke banane, papirčke in drugo embalažo, da lahko to kasneje odvržete v smetnjak.

 

 

 

K.

Please reload

Recent Posts

April 15, 2019

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

©2017 by Cool kingdom. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now