Kam in zakaj najraje hodimo na morje

July 4, 2018

Živijo! Sem že mislila, da bo končno lepo vremo in ko sem se sredi noči zbudila, dež! Joj no! Kaj ni že čas za 35 stopinj in pripekajoče sonce? Upam, da se to vreme hitro vrne v "normalno stanje".

 

Prejšnji teden, ko je bil Gregor na dopustu, seveda nismo šli nikamor, saj je bil cel teden oblačen, deževen in "merdast"! Razen sobota, je bila dokaj sončna, zato smo izkoristili in se odpeljali h morju. Vem, da imamo v Sloveniji nekaj obale, plaž, skritih kotičkov, vendar najraje se odpravimo do Umaga, natančneje do turističnega naselja Stella Maris. Že kot majhna, sem s starši kdaj obiskala ta kraj, nisem si pa mislila, da bom kot odrasla spet zahajala tja.

 

 

Zakaj mi je tako všeč?

 

Ni daleč od našega kraja in morje je čisto!

 

Plaža je razdeljena na dva dela, na enem dovolijo pse, na drugem ne. To se mi zdi super, saj lahko s seboj vzamemo tudi našega psa, ki je zaljubljen v vodo in plavanje. 

 

Že pred parimi leti, ko še ni bilo Mie, sva se hodila tja kopat, sedaj pa mi je še toliko bolj všeč.

 

Veliko je borovcev, ki ti dajo senco in zraven je tudi možnost plaže, kjer se lahko nastavljaš sončnim žarkom

 

V vodi je mivka, nekaj metrov v drugo smer, je pa kamenje. Tako, da lahko izbiraš, ali boš kasneje drgnil mivko s telesa, ali "reskiraš" kakšno brco v kamen. 😊

 

Na plaži imaš tuš in wc-je, zastonj!! In ne, niso zanemarjeni. Vsake toliko, pride čistilka "na obhod" in poskrbi za čistočo.

 

  

Poskrbljeno je za otroke, imajo igrala s tobogani in gugalnice. Čisto blizu je bar, v katerem lahko starši (dokaj) v miru spijejo kavo in pri tem opazujejo kaj počnejo otroci.

 

Par metrov stran je tudi restavracija, kjer lahko napolnimo naše želodčke. Tudi mi smo že jedli tam, hrana ni slaba, vendar sem bolj navdušena nad drugo restavracijo v starem delu Umaga.

Če se sprehodite par metrov, najdete tudi "mobilno" pekarno, kjer dobite sveže kruhke, krofe in drugo pecivo, za pod zob.

 

Sama vam priporočam, da se po celodnevnem kopanju in sončenju, odpravite v staro mestno jedro Umaga. Imate veliko stojnic, trgovin in restavracij. Saj veste kako izgledajo mesteca ob morju, romantično in zelo posebno.

Midva ponavadi narediva ravno to, se posončimo, naplavamo in zvečer odpravimo v mesto na večerjo. 

Vedno izberemo isto restavracijo, Bisto grill pizzeria San Valentino, saj nas še nikoli ni razočarala. Imajo odlično ponudbo, nič kaj drago in predvsem okusno. Natakarji so prijazni in ustrežljivi. Pojdite preizkusit, nič se ne zmotite, če naročite kalamare! ODLIČNI! 

 

 

Potem pa hitro naprej, mimo tele restavracije, zavijte levo vmes uličic in boste našli neskončno ponudbo sladoleda!! 🍦

 

Mesto je živahno in lahko vidite ogromno stvari, le vzamite si čas in prebrskajte skrite kotičke tega lepega kraja.

 

 

 

K.

Please reload

Recent Posts

April 15, 2019

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

©2017 by Cool kingdom. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now