Kdaj je preveč

February 3, 2019

Že veliko ljudi je pisalo in govorilo o tem ampak še vedno ostaja dilema "kdaj je preveč". Namreč, govorim o izpostavljanju otrok. Dokler otrok ne dopolni 18 let, smo starši odgovorni zanj. 

Nekateri so strogo proti temu, da se objavlja fotografije otrok in se jih izpostavlja na tak ali drugačen način, so nekateri, ki objavijo vsako malenkost, ki jo otrok naredi, reče, in so tisti, ki izberejo neko zlato sredino.

 

Kje ste pa vi? 

 

Dandanes je svet toliko "napredoval", da ima že skorajda vsak drugi 7 letnik svoj telefon. Seveda to niso telefoni kot smo jih imeli mi. To so telefoni kateri imajo dostop do igric, zabave, glasbe in svetovnega spleta. Kar jim omogoča tudi možnost uporabe socialnih omrežij. Facebook sprejme vpis do neke določene starosti, vendar res ni težko klikniti, da imaš že 18 let. In hop, že so jim na voljo različne aplikacije, povezave,...Pa je to v redu?

 

Ko sem začela pisati blog, nisem razmišljala ali bom otroka izpostavila ali ne, saj sem pred tem že delila njene fotografije na Facebooku in drugih omrežjih. Ja, sem ena tistih, ki je to ne moti ( do ene meje). Precej naravno je, da ljudje radi delimo naša življenja z drugimi, pa naj bo to v pogovoru, na spletu, kjerkoli. 

Splet nam omogoča, da delimo stvari tudi s prijatelji ali družino, ki so na drugem koncu sveta in nam vse veliko olajša. Fotografijo pošljemo v pičli sekundi, medtem ko bi pismo potovalo nekaj dni. 

 

Vsakič, ko objavim fotografijo, pomislim ali bo to kaj vplivalo nanjo, sploh v prihodnosti . Ali mi bo kdaj to očitala, zamerila, me "zasovražila"... Zato so fotografije skrbno izbrane. Tudi tisti, ki ne objavljajo fotografij svojih otrok, z veseljem pogledajo kaj se dogaja v Oopsi družini, pri Cool fotru, pa pri Iris Mulej. Takšni smo, izpostavimo naša življenja in drugi jih "občudujejo". 

 

Na internetu, je seveda tudi veliko ljudi, ki to izkoriščajo. To so pedofili. Vedno, ko mi to nekdo omeni ga vprašam, če ko se odpravi na cesto, pokrije otroka z rjuho. Še veste ne kako in koliko vas ljudje lahko skrijejo v njihove male škatlice (telefoni, fotoaparati). Res pa je, da jih z izpostavljanjem na socialnih omrežjih, temu še bolj izpostavimo. Včasih že med pogovorom z znancem, damo naprej informacije, ki jih ne bi želeli.

 

Moti me edino to, da mogoče se preveč poslužujemo objavljanja "zgodb-story", kjer ob dejanskem času objavimo fotografijo ali celo video. Če bi razmišljali tako, da nas želi nekdo okrasti, vlomiti ali nevem kaj vse, bi temu človeku dali vse podatke kdaj in kje smo in tako je za njega vse lažje. Ampak, saj veste, vsak počne kar ga je volja. Nekateri se zavedajo in jih ne briga, drugi se ne zavedajo kaj in koliko objavljajo, tretji pa smo tisti, ki mislimo, da more bit vsega po malo, tako kot pri hrani. ;)

 

 

 

 

K.

Please reload

Recent Posts

April 15, 2019

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

©2017 by Cool kingdom. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now