Hodgkinov limfom

March 4, 2019

Najbrž se nekateri spomnite, kako sem pred dobrim letom paničarila zaradi bulice, ki se mi je pojavila na vratu. O tem sem pisala tudi v več objavah.

Po vseh strahovih in pregledih, sem prišla do zaključka, da je samo povečana bezgavka in z menoj ni nič narobe.

 

 

Tokrat pa vam prestavljam Ano in njeno zgodbo. Zgodbo, ki se me je resnično dotaknila in verjamem, da se bo tudi vas. Ano, sem skozi zapise, spoznala kot pozitivno in nasmejano dekle, ki z njenim nasmehom na obrazu, prinaša v nas neko upanje in pozitivo. Preberite si njeno zgodbo, več pa lahko najdete tudi na njeni Facebook strani

                                       NasmejAna.

 

 

 

Zboleti za rakom pri 22 letih ni ravno lahka stvar. Pa ne samo pri takšnih letih, na sploh. Svet se ti sesuje. Prvi občutki ob diagnozi so zagotovo stran, žalost, razočaranje, sprašuješ se ali boš zmogel to. Meni se je svet sesul, imela sem ogromno načrtov kako preživeti to leto, ko imam absolventa, kaj vse bom počela in izkoristila še zadnje leto brezskrbnosti. Pa sem izvedela da imam raka. Začetni šok je ob podpori družine in prijateljev kmalu izginil, jaz pa se sem odločila, da mi ta moja življenja preizkušnja ne bo pokvarila moje kvalitete življenja – še več, odločila sem se boriti z vsemi štirimi, odločila sem se, da bom o tem govorila odkrito in glasno! Sama se nisem nikoli spraševala zakaj se je to naredilo meni, sprejela sem bolezen in še zdaj trdno verjamem, da je to moje poslanstvo. Rak je tabu tema, jaz pa bi rada govorila o tej temi. Rada bi, da ljudje spoznajo, da se življenje ne konča. Vsako jutro se vstanem hvaležna, da sem živa, hvaležna za moje bližnje, hvaležna, da imam možnost zdravljenja. Ni lahko, daleč od tega, pridejo dnevi, ko se boriš s svojimi misli in sebe prepričuješ v nasprotno – za te dneve imam preprost recept: delaj nekaj kar te veseli; rada pojem, fotografiram, se družim s prijatelji, in takrat preprosto pozabim na slabe misli. Velikokrat imamo občutek, da smo sami na tem svetu, pa verjemite mi, nismo. Takšna preizkušnja ti zagotovo pokaže, kdo ti stoji ob strani, kdo s tabo diha, kdo se s tabo smeje in joče. In vesela sem, ter presrečna, za moje sončke, ki so ob meni ves čas. Čas hitro mineva in takšne preizkušnje nas prisilijo v to, da se za trenutek ustavimo in zadihamo, ne preostane nam drugega. Počasi se začnemo zavedati kako smo lepi, kako lepa je narava okoli nas, zavedati pa se začnemo kako minljiv je vsak trenutek. Vzemimo si čas zase, za naše bližnje, imejmo radi sebe in ljudi okoli nas, verjemite svet bo lepši. Z nasmeškom pa lahko polepšamo dan marsikomu. Vem, da me ta celotna preizkušnja spreminja v močnejšo in boljšo osebo.

 

Ana Sajovic

 

 

Vem, da ti bo uspelo in ti želim vse dobro!

 

 

 

K.

 

 

Please reload

Recent Posts

April 15, 2019

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

©2017 by Cool kingdom. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now