Umetnik, frizer, oseba z vizijo

April 11, 2019

 

Tole je Kevin. Fant, star 18 let, poln zagnanosti, optimizma in dobre volje. 

Odraščal je na vasi v okolici Nove Gorice. Sčasoma so se preselili v mesto, saj je njegova mama imela tam frizerski salon in je selitev vse le olajšala. Pravi, da na začetku ni bilo lahko, saj je selitev iz vasi v mesto velik preobrat. Način življenja na vasi in mestu, je zelo različen. Medtem ko so na vasi ljudje povezani medseboj, v mestu tega ni toliko. 

 

Kevin je po poklicu frizer. Trenutno se šola tudi za barberja oz. brivca. Obiskuje šolo Paul Mitchell, v Ljubljani. Po končanem šolanju pa se bo odpravil na enotedenski seminar v Koln, kjer bo pridobil veliko več znanja in profesionalnosti.

Do poklica frizerja, ga je pripeljala življenska pot. Že od malih nog, je spremljal njegovo mamo v salonu in tako mu je delo priraslo h srcu.

Dve leti intenzivnega frizerstva, mu je dalo nove zagone in želje. Hitro je videl, da želi še nekaj več zato se je odločil, da nadaljuje pot kot brivec.

Njegova pot do sem ni bila težka, saj je ob podpori mame zlahka premagal vse ovire. Dala mu je možnost, da se preizkusi v tem poklicu zato sam pelje sedaj vso znanje naprej in ga le še širi.

Zaveda se, da vsi nimajo takšnih možnosti in zato vse toliko bolj ceni.

 

 

Pravi, da je potrebno vztrajati pri delu. Potrebna je praksa, vaja, praksa, vaja in praksa. Povedal je tudi, da je zelo pomembno, da imamo neko vizijo in cilj in moremo na temu vsakodnevno delati.

 

Odhod v mesto, mu je omogočil tudi velik preobrat v temu kar počne. Sam je mnenja, da se mali saloni po vaseh ne toliko razvijajo kot bi se morali, saj so tam večinoma ene in iste stranke, predvsem starejše gospe, ki nimajo želje po "novih" frizurah".

 

Na svoji poti ne bi spreminjal veliko. Žal mu je samo, da ni že prej cenil kar mu je dano.

 

Zelo kmalu bo sledilo tudi odprtje lastnega barber shop-a, v Novi Gorici, v salonu TJstyle. Na dan odprtja bo tudi predstavitev tega "poklica" na modelih.

 

 

Misel za konec:

 

Prej kot začneš z delom in doseganjem ciljev, prej boš prišel do tistega kar si si zadal.

 

 

 

K.

Please reload

Recent Posts

April 15, 2019

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

©2017 by Cool kingdom. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now